Click...Click

Click Here

Tuesday, January 1, 2013

1st entry 2013

nak jugak update entry utk 1st day 2013
lalalalalaaaaaa


update sambil baring2 voleyyyy???
(^___^)


pejam celik pejam celik kejap jer kan setahun
rasanya baru jer suami cium ubun2 ni selepas akad dilafazkan
rupanya tahun ni dah tahun ke 4 kami bersama

dulu masa baru2 kahwin kami ni pasangan pjj atau weekend husband & wife
suami kerja kat shah alam
aku kerja kat terengganu
3 bulan jugak lah suami ulang alik tiap2 minggu dari shah alam ke kuala berang, terengganu
tiap kali nak berpisah pasti ada drama air mata...sob sob sob...sedih tau masa tuu...
x terfikir pun akan ada jalan yg mudah untuk kami duduk bersama dibawah satu bumbung dalam masa yg singkat
melainkan aku berhenti kerja atau suami pindah tempat kerja ke uitm dungun
tapi still jarak jauh jugak antara kuala berang & dungun
sebelum kahwin memang kami dah maklum perkara ni & akan redha dengan perkahwinan pjj
masa tu x kira...yang penting nak kahwin jugak....hehehe

alhamdulillah berkat perkahwinan kami & juga rezeki drpd allah swt
selepas 3 bulan kahwin aku ditawarkan kerja tetap dgn jawatan yang lebih bagus
tempat kerja juga sebumbung dengan suami...uitm
alhamdulillah
allah permudahkan urusan kami

benar kannn...perkahwinan adalah punca rezeki...anak2 juga adalah pembawa rezeki

semoga tahun 2013 dan seterusnya allah swt terus memanjangkan rezekinya kepada kami sekeluarga...hidup didalam keberkatan & kerahmatannya

rezeki yang dipohon bukan hanya tertakluk kepada wang ringgit & harta benda semata....yg paling penting adalah ketenangan hati & kesihatan tubuh badan....



2 jerlah dulu entry 1st utk 2013 ni (^___^)




p/s : sayer sayam sgt suami sayer...hehe ;) ngengada kan...padahal nk mintak tlg suami urut kaki yg kepenatan jalan siang

No comments:

Post a Comment