Click...Click

Click Here

Sunday, October 21, 2012

Tinjau Kawasan Perumahan : under construction 1


As salam

sajer nak bercerita
blog ni nanti leh jadi arkib jugak untuk anak-anak
pasal story mory parents dorang (^__^)

lepas balik daripada tinjau rumah contoh hari tu
i memang dah x sabar nak ke Puncak Alam lagi
nak masuk dalam tengok interior design rumah contoh yang sebenar
hari-hari duk ajak suami pergi sana
tapi masa memang selalu tidak mengizinkan
Shah Alam-Puncak Alam dalam 20-25 minit jugak kalau x jem
hari kerja memang sah-sah dah x sempat nak pergi

So, satu hari tu i cuti sempena anniversary perkahwinan kami yg ke 3
salah satu agendanya adalah melawat rumah contoh (^__^)

sampai sana agak hampa jugaklah
coz rumah tu berkunci
so, kami call orang  yang sepatutnya jaga rumah contoh tu
dia mintak kami tunggu dalam 1 jam katanya ada urusan kat luar

So, dalam masa satu jam tu kami decide nak melawat tapak rumah 
sebab memang dah tau dah lokasi rumah berdasarkan kedudukan blok & no rumah

sementara tu sempatlah i tangkap gambar-gambar sekitar kawasan perumahan Puncak Bestari



ni betul-betul jalan utama kawasan perumahan ni nanti
tengok blok perumahan kiri kanan still dalam pembinaan
kecuali yg pagar putih tu untuk rumah contoh



ini pemandangan hadapan dari Puncak Bestari yang mengadap kawasan perumahan lain di Puncak Alam
Puncak Bestari ini kedudukannya memang di atas bukit
yang kat bawah bukit tu nanti bakal dibuat kolam buatan




lorong nak menghala ke rumah kami



singnage Puncak Bestari yang boleh dilihat dari jalan besar

deretan rumah kedai yang juga dalam pembinaan
kat sebelah rumah kedai tu nanti akan dibina Tesco Puncak Alam



dah nak sampai ke tempat yang dituju

tadaaaaaaa...salah satu antara 3 ni (^___^)

view daripada hadapan rumah


nanti next entry i nak sambung bawak tengok dalam rumah yang under construction pulak
(^___^)

7 comments:

  1. Dah banyak kali nak p tgk show house puncak bestari ni..tapi selalu tutup je....
    memang harga dah naik rumah-rumah di puncak alam ni....memang happening la nanti..tesco ada lagi la...kalau JJ lagi bes..hehe...

    salam kenal..

    ReplyDelete
  2. pergilah lagi (^__^)

    time saya pergi pun tutup...kena call orang yang jaga show house tu...fon number ada kat pintu cermin show house...

    kalau tak silap sepatutnya weekdays bukak sampai pkl 5 ptg
    sabtu sampai pukul 1 tengahari...

    Masjid besar Puncak Alam pun dalam pembinaan berhadapan dengan projek perumahan ni...dengar cerita ramai lecturer uitm yang beli kat sini...

    ReplyDelete
  3. Hai...slmt berkenalan..insyaallah sy akan berjiran dgn awak O:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai...salam kenal (^____^)

      insyaallah...boleh bg link blog (jika ada) :)

      Delete
    2. Hehe x ada blog la fiza..nama sy ina..rsnya rumah kita agak berdekatan..seronok tgk sume pic yg awk upload..actually sy ngan suami pn slaloo p sana tgk rumah hehe tp xla smpai tinjau lot umah sendiri mcm awak..seronok kan..rs x sabar nak msk umah sendiri..awak bole add sy di fb..zalina mohamad zainon O:-)

      Delete
    3. Ok dah add :)

      memang seronok...x sabar kan nak tunggu siap...
      husband saya kalau boleh tiap2 minggu nak g tengok...teruja lebih...huhukssss

      Delete
  4. Hehe samela kite..mcm fiza dkt..bole tgk slaloo.sy duk ampang skg..kalo p umah akak kat saujana utama mmg akan lajak je sana..yg plg best bike kite duk berkira2 apa lg perkembangan or projek2 yg akan nek kat sna kan

    ReplyDelete