Click...Click

Click Here

Sunday, October 28, 2012

Rumah Contoh Puncak Bestari

As salam

Hari ni nak bawak tengok rumah contoh Puncak Bestari

 ruang tamu utama


 ruang makan
paling i suker cermin besau kat dinding tu
nampak ruang ni lagi luas


ruang tamu


dapur dengan kitchen cabinet yang cantik
tapi kecewa dapur ni agak kecik


dapur lagi


ruang rehat keluarga tingkat atas


bilik tidur 2 & 3 tingkat atas



master bedroom





bunga hiasan atas meja makan


hiasan abstrak di dinding



sekian dahulu (^_____^)




p/s : masih dalam mood raya ker???
now i masih lagi bergumbira di kampung suami
entry ni adalah auto publish :)

7 comments:

  1. beli rumah area nie ker?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..sedang saya menggoogle carian imej perumahan puncak bestari, saya terjumpa blog ini..berapa harga seunit rumah teres puncak bestari?...saya sedang tercari2 rumah pertama untuk dibeli..nampaknya puncak bestari begitu menawan hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...

      harga dalam 316k after bumi less...try la ke world wide holding seksyen 7 shah alam...mana tau kot ada lg unit puncak bestari utk dijual...ada rezeki leh berjiran :)

      Delete
    2. i pun beli rumah puncak bestari nie...tp type c...dia ada 4 type..A-D..mmg rezki tggl 2-3 unit time booking..last minute tau melalui kwn...trus p tgk n berkenan..sbb luas dan cantek 22 x 70..rs puas hati tgk rmh contoh...
      kl ada rezki...leh g worldwide tu..kot2 ada org yg loan xlepas..tp dgr kne waiting list..
      mgu lps g tgk keadaan rmh...alhmdlh nmpk ada progress...on schedule..hrp leh siap on time dijngka feb'14..

      Delete
  3. boleh pening gak tengok progress kat puncak bestari ni,dah dkt 2 taun mcm tak ada apa yg naik pon..lot kedai pon tak siap2 lagi..padahal 2 row jer yg naik..rasa bukan feb14..feb16 la..kot baru dpt kunci..pening2..

    ReplyDelete
  4. saya baru pergi tengok rumah 23 march 2013...alhamdulillah dah byk progress,jubin dah siap pasang,tingkap dah pasang, toilet fitting dah siap pasang, pintu bilik dah pasang, handrail tangga pun dah siap, ceiling dah skim coat, dinding dah cat undercoat, kira cepat lah progress dia, batu jalan pun dah sampai, tinggal nak ratakan jer...insyaAllah siap ontime, tesco pun dah start construction....

    ReplyDelete