Click...Click

Click Here

Friday, October 12, 2012

Amir oh Amir

dah terlanjur mood rindukan kampung ni kan
nak story pasal anak teruna yang sesekali balik kampung

bukan main excited lagi dia bila kat kampung
pantang bukak grill...berdesup lari keluar rumah
straight ke laman dengan tak pakai selipar bagai
nasib ada makcik2 & pakcik2 yang suker melayan
kalau tak kena gaya x nak masuk rumah
pernah dia mengamok sampai tertidur coz nak main kat laman
jakun agaknyer
rumah dia x der laman...maklumlah rumah flat

pernah satu hari tu hujan lebat...semua orang ada dalam rumah
yang dia pulak x tau mana perginya...senyap jer
bila tengok jer pintu grill terbuka
berdebau hati mamma risau kot dia jatuh kolam
terus lari tengok luar

tau dia buat aper???

tersengih-sengih
duduk juntai kaki dalam longkang
mandi  hujan
huhuhu


ni lepas penat main kat laman...xnak masuk rumah...
nak mandi luar rumah jer...

semenjak kat kampung hari tu...sampai hari ni salah satu habit dia....
minum air paip mentah time mandi
ntah saperlah yang mengajar

alahai Amir Zafran

1 comment:

  1. budak2 camtu kot ja..sama la ank aku suka mandi luar umah..

    ReplyDelete