Click...Click

Click Here

Wednesday, August 8, 2012

Shopping Raya

dalam sihat x sihat pun gigih i p redah jalan TAR weekend hari tu ngan my bff yg memang hantu shopping....kira tawaf habis la jalan TAR...bukan takat seround...tp 2 round....gara2 nak mencari coler baju yg sedondon anak beranak...puas hati & berbaloi-baloi rasanya i pergi shopping jauh2...walaupun malamnya ada yg kena denda urut kaki...huhu...sakit macam masuk lumba lari pecut 2 3 hari x hilang2...dah lama x jalan jauh macam tuu...

warna tema hari raya kami anak beranak tahun ni hijau terqouis...warna pilihan hati...kalau ikutkan warna pilihan pertama warna merah...tp suami dah cakap awal2 x nak pakai baju merah...so, isteri terpaksa tukar kepada warna pilihan kedua...naseb baik lulus...haha

untuk diri sendiri i beli sepasang jer baju ready made...yg lain2 dah tempah awal2 kat kampung....untuk suami tinggal nak beli kemeja t jer lagi 2 helai...tu pun kalau ikutkan dia x nak...dah cukup dengan apa yg ada...tapi isteri sentiasa beria-ia...paling mewah dengan baju raya dah tentulah amir zafran...dah ready dengan 13 pasang baju termasuk 4 pasang baju pakai harian dan sepasang baju melayu hijau terqouis...baju raya dia tahun ni banyak belang2...coz i memang x larat nak shopping lama2 pose2 ni...pilih jer mana yang senang...malas nak bersesak2 dgn orang ramai...untuk si kecik dah hampir complete tinggal lagi songkok & kasut kasut raya jer...

kat shopping complex orang ramai macam ulat dah

bab kuih raya plk tahun ni langsung x tempah awal2 macam tahun sudah...kononnya hari tu nak buat sendiri...sampai ke hari ni oven x berasap pun kat rumah...semangat memang sentiasa berkobar-kobar...macam entry sebelum ni la, konon nak masak lauk berbuka hari-hari...sudahnya lauk di bazar jugak menjadi santapan hari-hari...alasan PENAT...

ohh yer...tahun ni i raya kt kampung i...Terengganu...x sabar nak balik nak makan bubur lambuk :-)






4 comments:

  1. kalah adli..13pasang tuh..
    gigih mama zafran cr ye..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha...gigih sangat la lela...tunggu dpn shopping complex sblm bukak lg coz x nk berebut ngn org ramai...2 yg smpai 13 pasang...hehe

    ReplyDelete
  3. tu dia ja, sakan la raya tahun ni..bertuah anak teruna dapat 13 pasang baju raya..

    ReplyDelete
  4. Sekali sekala beli baju dia....tu yg tiap kali bli byk terus...huhu

    ReplyDelete