Click...Click

Click Here

Saturday, March 10, 2012

Duty On Saturday

....:: Duty On Saturday ::.....


Hari ni sabtu...dah tentu ramai yang bermalas malasan di rumah lagi kan???...jelesnyer i...huhu...macam tu lah jugak ngan aku kalau pagi sabtu...

Tapi hari ni aku kena kerja...atas kerelaan aku sendiri tukar suka sama suka..sepatutnya aku duty selasa malam...tapi x der sapa yang boleh jaga anakanda selasa malam...husband ada kelas...nak xnak aku kena tukar weekend atau jumaat malam...tu jerk yang husband available untuk jaga anak...

kami pegawai kat sini kena rotate bertugas di meja rujukan untuk waktu lunch, malam & weekend...
lebih kurang sebulan sekali mesti naik nama untuk bertugas waktu lunch & malam...untuk weekend jarang la...dalam tempoh pengajian 1 semester hanya sekali kot naik nama untuk bertugas weekend. Tapi untung, bertugas weekend boleh dapat GCR 1 hari. Mana2 pegawai yang nak kumpul GCR pandai2 lah tukar suka sama suker untuk kerja weekend...selalunya bila dah ujung-ujung tahun ramai jerk yang nak kumpul GCR
aku ler tu ^___^

p/s : mood kerja dengan tenang walaupun kaki tangan dah kebas kesejukan...huhu

5 comments:

  1. kak fiza,sekarang libry dh buka 24 jam yer?
    sape jaga?
    3-4pagi tu ada student ker?-hazlinkhan

    ReplyDelete
  2. ha'a..dah buka 24 jam...
    staff bahagian khidmat pelanggan jaga...
    dorang rotate shift & ot 8pg-9mlm, 8mlm-9pg

    lately dah ada student sampai pagi...
    hari 1st bukak 24 jam paling last sampai 1pg jer student ada
    sekarang dah makin ok... ^__^

    ReplyDelete
  3. ni buka smpai bila2 ker?
    means untuk sepnajng tahun ker?librarian kena bertugas x?-hazlinkhan

    ReplyDelete
  4. bukan sepanjang tahun...tp sepanjang pengajian bagi setiap semester...ni percubaan kali pertama leen...mb seterusnya pun mcm ni nanti...

    librarian duty sampai 11 mlm jerk...bg yang duty waktu masuk kerja bukan normal pkl 8pg...tp,

    isnin-khamis : 2pm-11pm
    jumaat : 3.15pm-11pm

    ...(^___^)...

    ReplyDelete
  5. ok..thanks atas info :D

    ReplyDelete