Click...Click

Click Here

Sunday, March 25, 2012

Aroma Ikan Bakar Jeram

Semalam
misi jalan-jalan cari makan diteruskan...kali ni agak ramai
5 family...adik beradik, ipar duai, pakcik makcik, anak sedara semua angkut sekali...konvoi 5 kereta

perjalanan ke sini x la susah...lagi2 dengan adanya bantuan GPS...terus sampai ke tempat yang dituju


kami ke Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram...perjalanan dari rumah kami di Shah Alam sejauh 40km...kawan-kawan ofiss yang promote tempat ni....katanya best & murah berbanding tempat2 lain di Selangor...pastu gigih survey kat blog2...memang ramai yang cakap makanan kat sini murah & sedap...so terus decide nak makan kat sini


kami tiba agak awal...pukul 6 petang...sementara yang lelaki pergi berbaris pilih seafood & order makanan...
sempat lepak kat tepi2 benteng tgk air laut yang dah mulai surut...

nasib baik kami sampai awal...berbaris nak pilih seafood tak la panjang sangat...time dah malam aku tengok, memang bercinta berbaris panjang...huhu

waktu sampai ada lagi tempat yang kosong...waktu call untuk wat reservation dorang cakap tempat untuk reservation dah penuh...tu yang gigih datang awal...alhamdulillah, ada lagi 1 anjung yang macam gambar kat atas kosong...makan duduk bersila...santai gitu...lepak sampai malam

.

nampak matahari terbenam
kat sini ada kemudahan surau & toilet...jadi pengunjung x perlu risau untuk kemudahan solat...so, nak lepak lama-lama pun no hal :)


Si kecik ni tidur dari dalam kereta sampai maghrib...bangun tidoo terus wat perangai...x nak kawan ngan orang...x duduk diam...sabar jerlah mamma...

Antara yang diorder...kami buat 2 hidangan...maklumlah ramai, 19 orang

 ketam masak pedas ni antara yang paling best...tapi tahan jer la pedasnyer...memang mantop!!!

 makan...makan...& makan sampai puas

 Amir & Aqiff (kat belakang my aunty)

 bila Raudah bercerita.........

butter prawn yang segar-segar

budak baru bangun tidooo..bad mood x habis2....yang belakang 2 orang tu elok jer berkawan....
siap cium2 lagi...

sesiapa yang nak datang sini lau guna GPS leh terus cari guna nama Aroma Ikan Bakar
confirm GPS bawak jalan yang betul :)


Untuk reservation leh contact no ni 017-3163117


di alamat :


 AROMA IKAN BAKAR JERAM,
Jalan Jati off Jalan Pantai Jeram,
Pantai Jeram,
45800 Jeram,
Selangor.


dah datang sekali anda pasti mau datang lagi nanti (n__n)


6 comments:

  1. makan2 memang best.. nanti kita nak datanglah

    ReplyDelete
  2. (^__^) memang best & sedap mknan kat sini...better dtg awl...kot tmp penuh...

    lg 1 dtg awl leh tgk panorama wktu ptg :)

    ReplyDelete
  3. Apa ni... x faham langsung. :(

    ReplyDelete