Click...Click

Click Here

Friday, February 10, 2012

Udang Lipan aka Udang Ketak

Dah lama aku teringin nak makan udang ni
mengalahkan orang mengandung

Dulu time aku x teringin sepah2 aku tengok orang jual kat Pasar Car Boot Sale Seksyen 13
time aku teringin rata2 pasar aku cari xder orang jual
sampailah hari ni aku jumpa balik
ada orang jual kat pasar malam Padang Jawa

Apa lagi
cepat2 aku suruh en suami beli
takot habis
aku nampak ada 2 pinggan jer udang ni
kang lambat melepas
ntah bila pulak dapat jumpa
sepinggan RM7 maybe dlm sekilo kot

Aku masak goreng kunyit jerk
simple & senang
memang sangat sedap
lemak jerk
makan ratah rebut2 ngan Amir Zafran sambil tengok tv

Makan memang sedap
tapi bab nak siang udang ni memang bercintha...huhu
tabahkan jugak hati ni nak makan punya pasal
ni aku ada linkkan blog tunjuk cara2 nk siang udang ni


 
rupa sebelum disiang


 goreng kunyit dalam kuali


p/s : esok petang ada cite Kuch Kuch Hota Hai...aku ingat nak goreng lagi separuh baki udang ni esok makan ratah sambil tengok hindustan...hehehe
layan ^___^

2 comments:

  1. sedap ke udang nie? erm...tak penah try sbb bentuk dia tue.hehe!!

    ReplyDelete
  2. sedap..sangat sedap..lemak jerk rasanya..sayer pn 1st time mkn :)

    ReplyDelete