Click...Click

Click Here

Saturday, December 31, 2011

Suka Suki 2011

Januari

Bulan pertama mula bekerja selepas cuti bersalin 2 bulan...aku berani kata agak mencabar...untuk biasakan diri dengan baby di rumah sendiri...berjaga malam...nasib adik aku (aya) ada untuk jaga baby sementara waktu sebelum aku jumpa baby sitter yang sesuai

Masih gigih BFkan Amir Zafran...kat ofiss 3x sehari aku pum susu untuk Amir Zafran...kat rumah, malam...tengah malam, pagi2 sblm pergi kerja aku pasti gigih berusaha untuk pastikan aku tinggalkan stock yg cukup untuk Amir Zafran sepanjang aku di tempat kerja

p/s : rindukan saat2 BF kan Amir Zafran


Februari

Aktiviti januari berlanjutan ke februari  ^_^

dah mula biasakan diri dengan kehidupan ber'anak' kecik...aktiviti banyak yang terbatas dengan kerja...seoarng isteri & juga seorang ibu pada seorang baby memang menuntut komitmen yang tinggi

Suami out station ke Sarawak
cerita2 CNY balik kampung berkumpul adik beradik (*___*)


Mac

2 minggu kursus induksi di Kampung Gajah, Perak
Amir Zafran MIL jaga kat kampung
Amir Zafran dah mula meniarap
Mula hantar Amir Zafran kat umah Baby Sitter

p/s : sedih...time induksi produktiviti susu terus menurun...dah sampai hujung2 induksi langsung xder susu
balik umah MIL anak langsung xnak menyusu...macam dah lupa...sampai situ jer hikayat BFkan Amir Zafran...sedih :(


April

Cerita2 biasa...semakin bahagia membesarkan anak yang dah semakin aktif
ada reunion kecil2an kat Morib...seronok 
terima berita kematian mengejutkan org yg banyak berjasa pada kami


Mei

Percutian di Bukit Tinggi Hill View Resort bersama keluarga
1st time celebrate mother's day as a mamma
Misi mencari rumah baru bermula


Jun

Cerita-ceriti balik kampung di Terengganu...seronok sangat
Tok Wan Hj Ahmad meninggal (moyang Amir Zafran)
Kursus sana-sini
Sesi survey2 rumah utk dibeli semakin giat dijalankan
1st time membuat lawatan tapak..hehe


Julai

Akaun goggle aku kena block...blog nipun sama kena block..huhu
Naseb baik buat tindakan yg cepat...Alhamdulillah, blog ni boleh bukak balik & bertahan sampai hari ini (*___*)
Anakanda  asyik x sihat jer di bulan Julai...huhu


Ogos

Lawatan Ke Johor & Negeri Sembilan
Sesi lawatan tapak lagi & lagi
Cerita anakanda yang masih x sihat
Bulan ramadhan...banyak cerita pasal makan-makan & lauk-pauk
sibuk bershopping raya
sibuk buat kuih raya
Balik kampung *__^


September

Raya situ sana sini...Amir Zafran sakan beraya & kutip duit raya
1st day raya kat umah MIL di Kedah
Raya ke 3 balik Terengganu
Husband sambung belajar
Bulan yg paling malas aku nak update blog...huhu


Oktober

1st time seumur hidup melihat perlawanan akhir bola sepak di stadium
TERENGGANU vs NEGERI 9
Hari2 yang sibuk dengan FB and blog
Seronok wat small gathering dengan my BFF (*__*)
Ulangtahun kelahiran pertama sang PUTERA


November

Bulan yg penuh dengan kesakitan
Anak demam...aku demam
Adik eksident...alhamdulillah dah makin okey...


Disember

Bulan sakan bershopping...
Misi mencari rumah lagi & lagi (untuk pelaburan)
Alhamdulillah..dah dapat pengesahan jawatan
Adik tersayang dapat straight A PMR
Rindukan kampung halaman...huhu
Bulan paling rajin update blog...hehe

paling best sepanjang 2011 ialah

MELIHAT ANAK MEMBESAR DEPAN MATA DENGAN JAYANYA

Sayer di usia1 Tahun 2 Bulan 11 Hari ^_*



p/s : start pertengahan bulan ni baru open blog ni pada public...sebelum ni private untuk diri sendiri jerk...nanti2 x tau lagi macamana...that y la byk entry dlm blog ni pasal personal jerk...dulu2 malu kalau orang baca...sekarang x malu pulak...huhu

No comments:

Post a Comment