Click...Click

Click Here

Thursday, January 12, 2012

Perihal Lesen Memandu

aku pernah ^_^


tiba2 jerk teringat balik cerita ni di malam yang sepi ni 
rindu kat my BFF lorr :)

waktu aku belajar dulo2
time cuti sem diploma
buat trip ngan my BFF (Nur's) pergi ke Kedah (dh jd negeri ke 2 aku skrg)
melawat BFF aku (Lila) kat UUM Sintok
one day kami ke Bukit Kayu Hitam
on the way tiba2 ada polis wat road block

En polis pun tahanlah kereta kami
kami pun berhenti
aku pun confident jerk

En Polis : assalamualaikum (kat sebelah pintu depan penumpang)
Aku : waalaikumussalam
En Polis : ada lesen???
Aku : ada encik...(cepat2 aku ambik wallet aku nak keluarkan lesen)
En Polis : lesen driver
Aku : ada encik (dengan confidentnyer aku jawab)
Nur's : bukan lesen mu lah, lesen ina driver kereta ni

semua pakat gelak kat aku...hahahhahaha..sengalkan aku time tu...

aku sangat teruja time tu...coz baru dapat lesen memandu...macam nak bagitau semua orang yang aku dah ada lesen...sampai terlupa yang en polis tu nakkan lesen pemandu kereta...bukan lesen aku yang duduk kat sebelah pemandu...SENGAL...haha

sampai sekarang lau aku teringat kisah tu mesti aku gelak sorang2..hahaha
rindunyer aku kat my bff waktu belajar dulu
nur's...ina...fara
miss u all so much

No comments:

Post a Comment