Click...Click

Click Here

Tuesday, November 29, 2011

Jalan-Jalan 1 Muharam

Hari ni ahad...pagi2 lagi dah setllekan apa yg patut kat umah sebelum pergi mengukur jalan....
Semalam satu hari lepak kat umah jer...

Destinasi pertama pergi isi perut dulu...
Hajat nak makan kat Restoran Soto Shah Alam...
Terbayang2 dah sotong goreng tepung dia yang paling best aku pernah jumpa...
Sampai sana dalam pukul 11pg....
KECEWA....kedai tutup...
siap ada kain rentang tulis
"RESTORAN SOTO SHAH ALAM AKAN DIBUKA SEMULA PADA HARI ISNIN 28 NOV 2011"

Hurmmm...maka beralih arahlah  kami
pergi Restoran Hartini kat seksyen berapa ntah...
x sure tempat tu....
seksyen 9 or 10 macam tulah....
aku makan nasi campur....
merangkap makan tengahari terus...
suami hanya malan bihun sup...
katanya xder selera....

Lepas dah santap kenyang2 kami pergilah ke destinasi sebenar...
ke IKEA Kota Damansara...
memang ada hajat besar nak ke sana...
ada benda yang aku aim dan hari ini aku wajib beli....hehe


Sampai kat sana jalan jem giler...bersesak-sesak kereta beratur nak masuk parking IKEA...
punyalah panjang...
sampai jer depan parking IKEA penuh pulak...
guard baru jer letak kon tutup parking....
xder rezeki kami nak parking kat IKEA...
terus pusing masuk parking kat The Curve...
pun hampir penuh jugak parking...
nasib kami baik dapat parking dekat dengan eskulator...
senang kami x payah nak menapak jauh2 nak ke IKEA...
lagipun IKEA kat bangunan sebelah jer pun....



Inilah dia benda alah yang aku aim sangat2 nak beli...
nak letak baju2 Amir Zafran dalam ni...
tambah lagi semalam sesi melipat pakaian...
kain baju dia dah memang x muat dah...
So wajiblah aku beli benda nih....
x mahal pun...RM 199.00
memang berbaloi2 aku beli benda ni...



Si budak comel ni...daripada dalam kereta....
sampailah habis shopping & masuk balik dalam kereta...
keje dia tidoo jer....
senang hati mamma nak memilih barang...
kalau selalu macam ni time mamma shopping kan bagus sayang...



tu dia....
memang sangat nyeyak...
sedap agaknya tidoo dalam aircond....



Antara barang lain yang dibeli di IKEA...
x banyakpun...
5 barang jer..



Dah bangun tidurpun si kecik ni...
waktu ni kat hentian R&R Sungai Buloh...
Tunggu abah beli satay...
kita lepak dalam kete sambil minum susu...
puas betul dia tidoo hari ini....



Dah sampai Shah Alam...
singgah kedai perabot Cavenzi Kota Kemuning jap...
nak tengok design meja study & sofa L shape...
tp sofa yg promosi minggu lepas dah xder...
minggu ni sofa lain yang dorang buat promosi...
x beli aper2 pun...
hajat nak tunggu bonus baru nak beli sofa L shape...
beli yang simple2 jer...
lagipun kami masih menyewa...



Malam di rumah...
Aqiff datang...bukan main senyum dua sepupu i yer...
berebut2 nakkan kamera hanset mamma...


 

Lagi gambar baby2 comel yang tengah cover handsome...
susah bukan main  nak dapat tangkap gambar macam ni...



Ni pulak aktiviti Amir Zafran di tengah malam
Tolong abah dia pasangkan perabot IKEA tadi...
dia yang lebih2 panjat sana..panjat sini...



Pukul 2 pagi baru selesai pasang semua....
tunggu anakanda tidur dulu....

No comments:

Post a Comment