Click...Click

Click Here

Friday, August 5, 2011

PUTEH kena Clamp!!!

Gambar kat atas menunjukkan situasi...
agak2 aper perasaan aku masa tu...hmmmmm....
x tau nak cakap macamana....

Tadi habis office hour tergesa2 kuar dari office...Nak jadi antara orang yang terawal kuar konon...coz pikirkan PUTEH yang dah block kereta lain rehat tengahari tadi...aku dengan hati yang baiknya kuar office coz x nak tuan kete yang kena block tu tertunggu2 tuan PUTEH coz xleh nak kuar...Sekali aku sampai kat PUTEH macam tu rupanya...kalutla aku...Seb baik kete yang kena block ngan PUTEH 2 biji tu dah blah....Kalau x mau naya aku kena hentam block kete dorg...Dah la dalam masa yang sama aku ada janji ngan husband nak g bazar ramadhan sama2...

Nasib baik ada nombor phone kat clamp tu...aku pun call la...Encik yang jawab call tu mintak aku pergi kat bahagian keselamatan kat bangunan menara UiTM (sebelah office aku). Aku pun dengan hati yang agak geram pergi la sana...Geram bukan apa...patutnya aku x salah pun...selama ni pun dah beratus kali kot aku parking kat tempat yang sama xder pulak kena clamp...kalau nak ikutkan staf lain pun banyak lagi yang parking kete bukan dalam petak parking...apa masalahnya pulak ngan PUTEH aku hari ni...bercelaru dalam hati...

Oooooo....rupanya PUTEH aku x kena clamp pun...Encik guard just buat gimik jer...nampak x ada ibu kunci 2 kat atas clamp tu...dia x kunci pun...ngapala aku x tengok betul2 dulu tadi....nasib encik guard cakap elok2 ngan aku...cool balik hati yang bercelaru tadi...

Rupanya tuan kete yang kena block ngan PUTEH kuar awal tadi...sebelum pukul 5 ptg...dia nak g ambik anak dia kat sekolah...hampir 2 jam dia tunggu kat situ...nak kuar x boleh...kete kena block...kalau aku kat tempat dia sure akupun hangin satu badan macam dia tadi...En guard cakap dia memang marah giler tadi...huhu...

Nasib baik kereta yang sebelah dia tu pun kura awal sebelum pukul 5...leh la dia kuar ambik anak dia...kalau dia tunggu kat situ sampai pukul 5 mau aku kena khaww2 punyer tadi....

Oh yer...en guard kunci olok2 jer clamp tu...coz dah nampak tuan kete tu marah sangat...lau dia x buat apa2 nampak macam x fair pulak...apapun aku tau...tu memang salah aku...kalau la apa2 berlaku pada anaknya disebabkan kelewatan dia ambil anaknya kat sekolah nanti...aku lah yang bersalah....rasa macam nak jumpa orang tu nak mintak maaf face to face...tapi en guard xder no phone dia...yang pastinya diapun staff uitm gak....


moral : lain kali tinggalkan no phone lau block kereta orang lain & jangan angkat hand break

No comments:

Post a Comment