Click...Click

Click Here

Thursday, August 4, 2011

Cerita 1st Day Puase



Hari pertama puasa...tentunya banyak cerita...macam2 cerita kot...macam tu la jugak kami...tapi kali ni bukan nak citer pasal bazar ramadhan ke lauk pauk berbuka ke pasal solat tarawih ker...cuma nak citer pasal insiden kecil kat rumah....

Balik keje 1st day puasa sebelum pergi bazar ramadhan...aku balik rumah dulu...konon2 untuk masak nasi...takut x sempat...tapi memang pun aku balik masak nasi...

Then, dengan senang hatinya kami ke bazar ramadhan untuk beli lauk pauk berbuka...balik rumah nasi semua dah masak...sampai la dah selesai berbuka pun...dalam pukul 10 malam kot...aku gatal2 nak alihkan mikrowave nak letak tempat rice cooker...konon2 nak bagi sistematik la letak setempat jer...sekali ambik nak...berlobang belakang rice cooker....fuhhhhh...sangat bahaya...wayar2 semua dah nampak...dah cair dh pun plastik cover punggung rice cooker tu...paper yang wat lapik rice cooker tu pun dah melekat-lekat kat situ....agak2 lau aku lambat tutup plug rice cooker aper jadi malam tu???pikir sendiri la erk.....

Alhamdulillah...nasib baik la Allah masih lagi melindungi kami sekeluarga










No comments:

Post a Comment