Click...Click

Click Here

Thursday, July 7, 2011

Peristiwa Berdarah

Pagi tadi masuk ofis jap...Letak setlekan keje sikit...Mohon keluar dengan bos...Nak bawak anakanda kesayangan ke DEMC buat ujian darah...Malam tadi pergi klinik doktor mintak refer ke DEMC...that why hari ini haruslah bawak baby comel tu ke DEMC...

Alhamdulillah...hasil resultnya positif...hilang kerisauan dihati kami...No DENGGI...No dangerous VIRUS...no CAMPAK...just fever virus biasa2 jer pada baby kalau demam...Syukur pada ALLAH swt...anakanda bebas....



Mama pergi register...Adeq duk elok2 ngan abah :)


Kaunter pendaftaran pesakit luar DEMC...Staf yang sangat helpful :)



Ke makmal untuk membuat ujian darah Amir Zafran


Adeq cool jer...tunggu giliran nak dipanggil untuk ambil darah


Bolat mata...So cute anak mama ni :)



Jari itulah yang bakal menjadi mangsa


Siap sedia yer sayang...Doktor dah pegang tu...



Waaaaaaaaaa...daa mula menjerit waktu dortor picit tangan dia nak kuarkan darah...waktu cucuk tak menangis pun...cool jer :)


Jari manis adeq berbalut sudah....



video


p/s : ada 2 cerita yang menyentuh hati mama hari ni sayang


1. Waktu nak balik rumah, pas makan kat kedai tengahari tadi...ada sorang uncle sedekahkan duit pada Amir Zafran...ikhlas dia kata...dia cakap suka tengok budak2 kecik...dia ada anak sebesar Amir Zafran...tapi dah meninggal eksident motor & lori...arwah anaknya naik motor dengan pengasuh (round taman petang2)...dah nak ajal dia cakap...kesian pulak kat uncle Jaafar tadi...Moga dia sentiasa dalam rahmat ALLAH swt dan dimurahkan rezeki selalu...mama masukkan duit tu dalam tabung haji yer sayang...moga2 pahalanya nanti akan sampai pada uncle Jaafar :)

2. Waktu tgh order makan...ada makcik indon kerja kedai makan tu...tanyakan umur adeq...mama cakap dah 8 bulan lebih...dia pegang adik...dia usap rambut adik...dia cakap dia pun ada cucu...unur 8 bulan...tapi dah meninggal demam panas...dia x sempat tengok...dengar berita jer...mama tengok bergenang air mata dia



Syukur pada Allah swt...bangun pagi2 mama masih diberi kesempatan untuk melihat senyuman 2 hero mama...

No comments:

Post a Comment