Click...Click

Click Here

Wednesday, July 6, 2011

Minggu yang menyakitkan

Daa masuk 4 hari baby comel kami demam...Ni la 1st time dia demam...selalunya susah nak demam...even cucuk bulan2 pun dia x demam...pada awalnya kami fikir mugkin musim orang demam kot...kebetulan plk isnin baru ni aku & suami pun demam...Tapi demam baby makin berlarutan sampai hari ni...

Hari ahad daa bawak baby comel ni g klinik kat area rumah ni...dr bagi ubat demam, antibiotik & ubat batuk/selsema...Masalahnya baby memang xmo makan ubat...Sangat bijak, nampak jer kita pegang picagari...dia dah kemam rapat2 bibir dia...buat2 muka...x moo makan ubat...Lau paksa mesti muntah...semua makanan kuar balik...pernah hari isnin tu sampai 4 kali dia muntah...kebetulan pulak pagi isnin tu dia jatuh katil...risau kami dibuatnya...

tiba2 tadi pas waktu lunch...baby sitter hantar masej...bagitau Amir Zafran demam campak...biji2 halus merah daa banyak kuar kat muka dia...Terus aku call baby sitter balik...tanyakan keadaan baby comel kami...nasib baik dia daa x demam...badan dah sejuk time ni...nak jer aku terus balik time tu...tp dah baby sitter cakap dia okey...aku decide balik sharp pkl 5 ptg la..lagipun hari ni suami di Selayang...maybe sampai lewat umah...xleh terus bawak dia ke klinik gak...Diri di ofis...tp hati melayang teringatkan anakanda tercinta...

Pas magrib kami bawak Amir Zafran ke klinik Soraya seksyen 3...Dr cakap tu maybe sejenis virus...memandangkan dia daa demam lama...walaupun demamnya on off on off...dia mintak kami refer pada pusat kesihatan UiTM atau DEMC untuk ambik sample darah baby...esok kami akan ke sana

Ya ALLAH Ya Tuhanku...jauhkanlah segala perkara2 yang buruk ke atas anakku ini...dan sembuhkanlah dia dari demam yang panjang ini...

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Siankan tengok gambar baby comel ni x sihat...cepat2 sembuh yer sayang...mama sayang adeq








No comments:

Post a Comment