Click...Click

Click Here

Thursday, June 9, 2011

Weekend bersama

Seronok sabtu ahad lepas...Adik aku (Si Hapidah) datang rumah untuk habiskan cuti hujung minggunya...seronok sangat...lagi-lagila kami dah lama x balik kampung...last balik kampung masa cuti raya cina bulan 2 hari tu...

Kami berhujung minggu di IKEA & Jalan TAR serta bermalam di rumah makcik aku (Cik Ani) di Ukay Perdana...

Fuhhhh..terasa lagi penatnya mendukung sikecik di Ikea...gara2 terlupa nak bawak strollernya yang ada dalam kereta En Suami...kami bergilir-gilir dukung dia...lepas sorang sorang merasa...hahaha...sebenarnya ke IKEA tak dirancang pun...last minit dapat info waktu nak drive ke Ukay Perdana...Family makcik nak pergi beli barang kat Ikea...bersesat-sesat jugak la kami nak ke sana...maklumlah selama ni ada driver bawak nak ke mana-mana...kebetulan pulak hari tu En Husband x dapat join...ada kerja2 ofis yg pending untuk disiapkan weekend tu...Sampai ke Subang Airport aku sesat...Pusing punya pusing punya pusing...Akhirnya sampai jugak la ke IKEA Damansara...Padahal dah pernah pergi pun sana...Tapi x ambik kesah pasal jalan time orang bawakkan...Satu pengajaran sebenarnya...hehehe

Keluar dari IKEA pun dah hampir magrib...Kami terus ke Jalan TAR jer...destinasi pertama pasar malam Jalan TAR...memang dah lama x ke sana...last pergi sana ngan En Suami bulan pose taun lepas...Teringat kenangan zaman belajar dulu...Dengan kawan2 sebulan sekali mesti pergi sana...Naik bas Rapid KL bersama Nur, Ina & Fara...2 kenangan dulu :)...Selepas menikmati cendol pulut & laksa penang yang best...kami ke Jakel Jalan TAR...

Balik rumah masing-masing dah kepenatan...Layan TV kejap...pastu masing-masing tidur jer...

Ahadnya pukul 12 tghri dah sampai kat Shah Alam...terus pergi beli tiket bas kat Seksyen 17...Si Hapidah balik ke Penang jam 2 petang...memang x sempat masak dalam masa 1 jam setengah...Beli lauk jer la...nasi masak kat rumah...Almost 1.50pm hantar dia kat Stesen bas Shah Alam...Bas jalan balik penang dalam pukul 2.10pm...Balik rumah terus terbungkam...Penat jalan-jalan semalam pun x habis lagi...

Lepas magrib sesi megiron baju untuk stok semingggu...Alhamdulillah selesai dengan jayanya...Lepas mandi2 & siap2 En Suami ajak makan nasi ayam kat Gerai Pak Mal seksyen 11...Apa lagi...On jer laa...hehehe


Tengok la gambar ni...kakak Raudah dengan selambanya landing kat katil baby di IKEA sambil minum susu...Layan dia dulu kejap sambil yang lain2 rehatkan diri


Amir Zafran & Kakak Raudah bergambar...beraksi macam dalam studio...padahal gambar didinding jer pun :)...tp cantik kan...


Bergambar bersama lagi...Kakak Raudah memang suka berposing :)


Amir Zafran bersama bakal nurse yang didatangkan dari Penang :)


Kalau pergi IKEA lagi, mama nak beli set pinggan ni...berkenan sangat...tp ongkosnya x cukup...postpond dulu...hehe

No comments:

Post a Comment