Click...Click

Click Here

Sunday, April 10, 2011

Bosannn Lorrr

Hurmmmm..sangat bosan malam ni...sebenarnya mata dah nagntuk dari tadi lagi...menguap berkali-kali...even siang tadi dh tidur secara berlebih-lebihan dah..haha

Semua keje dah beres....anak pun dah tidur..En suami tengah layan bola...Aku???aku x minat bola nih...sangat x berminat....heran aku kenapa la orang-orang lain suka sgt tgk bola...huhu...nasib la aku...huhu...sudahnya aku layan Facebook & Blogging jer la malam-malam ni...sementara nak menunggu bubur Amir Zafran sejuk..coz nak blendkan kasi hancur sket...esok nak wat bekal bawak umah pengasuh...pas dah setle bubur tu leh la aku tidur dengan senang lenang tanpa ada hutang2....haha

2 hari ni x kemana-mana...lepak kat umah jer...basuh baju, sidai baju, lipat baju, iron baju, kemas umah, masak, tengok tv, facebook, bloging dan mcm2 lagi...rutin mingguan aku tu..haha...minggu ni xder plan nak ke mana-mana...faktor tubuh badan yang x berapa nak sihat tambah dengan selesema lagi...sudahnyer bosan2 bantai tidur jer la lebih-lebih...pagi tidur...ptg tidur...malam tidur...pendek cite anak tidur akupun tidor jgk...ambil kesempatan...Petang tadi pas asar jer kuar ke Maidin seksyen 18 jap...beli stok brg rumah yg dah nak hampir habis sekali dengan susu & pampers anak...mlm ni mkn burger McD jer bersama sup ayam tengahari tadi...balik dr maidin tadi drive thru McD seksyen 3 jer....senang citer...x yah masak mkn malam...padahal lauk & nasi tengahari tadi pun ada lagi saja msk lebih untuk malam sekali...

cite pasal anak pulak :
Bosan betul la skrg ni...malam2 Amir Zafran tidur awal...selalunya pkl 6 atau dekat2 magrib dia dah mengamuk nak tidur dah...kadang tidurkan dia dulu kejap sblm magrib...bila dah pkl 7 kejutkan dia main nagn dia kejap...X mau ajar dia tidur maktu magrib...org tua2 cakap nanti otak jd lembap..entahla...
Pastu dia mengamuk lagi...kadang x sampai pukul 8 dh kena tidurkan dia lagi...kiranya dari pkl 8 tu sampai pagilah dia tidur...pagi2 pkl 4.30 pkl 5 dah bangun...macam tu lah rutin hari2 dia...sejak hantar umah pengasuh...senang sangat nak jaga...tapi tu la...x sempat nk main ngan dia pun....huhuhu...makin comei bdk tu...gerammmmmmmmm

sekarang amir Zafran dh x BF...susu dah xder...dah kering...ni gara2 pergi kursus induksi 2 minggu la...masa induksi ada gak perah & simpan susu buat balik...tapi x banyak...time balik kedah jumpa amir zafran terus susu kering...kesian baby comei tu...sekarang dia fully susu formula...bersalah sangat2...sempat susukan dia 4 bulan lebih jer...Tapi still lagi bg BF kat dia & still lagi usahakan agar susu ada & makin bertambah....Sedey sebenarnya time bagi tapi susu dah xder...huhu...


Ni gambar dia tengah tidur dalam buai...jap lagi alihkan dia tidur atas katil pulak...tadi badan dia berpeluh-peluh...tanggalkan baju seluar semua...tu yang bogel semacam tu...sayang anak mama.


k...have to stop now...nak blend bubur baby comel ni...pastu angkat dia atas katil..pastu tidur..nite yer..tadaaaa

No comments:

Post a Comment