Click...Click

Click Here

Wednesday, January 26, 2011

Aku yang berkejaran

Mood penat sangat hari ini...agak caca merba...kebetulan pulak En suami tiada...Off ke Kuching pagi tadi...silap aku jugak...sape suruh tido balik pas salam2 ngan en suami tadi (kebetulan aku on shif malam hari ni)...hurmmm...makanya semua bendalah jadi kelam kabut...

Bermula dengan bangun pagi yang agak lewat...10.30pg..Amir Zafran la ni...goda2 mama (hehe...salahkan anak pulak)...Pas tu basuh baju...mandi...sidai baju...kuar beli makanan pagi & merangkap tengahari sekali (kebetulan pulak stok mknan & brg2 bsh dah habis...2 3 hari ni tapau kat luar je la)...balik makan kat umah ditemani adik (merangkap bibik sementara amir zafran...nasib baik dia ada :-))

12.30 dengan tergesa2 pergi keje...sampai sana 12.45...2 3 kali pusing cari parking (masalah biasa hari2)...park je dulu kete...pergi tumb dulu...masuk kete balik...pusing2 lagi...dekat2 pukul 1 baru dapat parking...hangin gak kadang2 ngan masalah parking ni...student suka2 hati jer parking kat tempat parking staf...

X sempat panas kerusi duk dalam ofis...Pergi ambik duit kat menara...setlekan bayaran wajib dulu...maklumlah kan gaji hari ni :-)...pas tu sempat lagi window shopping kat foyer menara tu...kebas tudung 3 helang ngan seluar utk amir zafran sehelai...esok ada lagi jualan tu...leh tinjau2 lagi esok..hehe...

Then sharp pkl 2...masuk keje balik...pukul 5 dah terpacak kat reference desk...rehat pkl 7...terkejar2 balik umah tengok anak...ingat nak bawak dia pergi ofis jer malam ni...dah adik aku takut stay kat umah ngan baby jer...x jadi pulak coz dia baru tido...adik aku cakap hari ni sepanjang hari dia wat perangai...pukul 6 lebih baru tido...

Pukul 7.45 ada janji ngan client pulak kat pintu masuk uitm....tergesa2 aku makan malam...lewat 5 minit dr yg dijanjikan...aku sampai kat depan pintu msk uit...deal kejap...terkejar2 pulak aku masuk keje...lewat 20 minit...nasib la malam ni x ramai sangat orang yang datang bertanya kat ref desk...

Sharp pukul 10 tumb out...coz nak lari byr kete en suami kat CIMB seksyen 18...Sampai sana dah 10.25...parking jd masalah lagi...huhu...dah sampai turn nak wat bayaran kat atm cimb...x boleh nak wat bayaran pulak dah...setakat pukul 10 mlm jer boleh...sia2 jer datang...habiskan masa jer...

Sblm balik umah singgah kedai makan seksyen 17 pulak...tapaukan makanan untuk adik i...sampai umah dah pukul 11....fuhhhhhhhhhhh...penat...nasib baby dah kenyang...lali2 nak tidoo jer...main ngan dia jap...letak dlm buai...terus dia tidooo....

Then...masa untuk perah susu untuk anak pulak...puas hati...dapat hasil yg banyak malam ini...siap part tu...masa untuk try tudung pulak...biasa la kalau beli benda baru..hehe...

Mee tomyam ada atas meja...rasa macam x berselera la pulak...makan roti jer la 2 keping...mee tomyam tu letak dalam peti dulu...esok2 leh makan coz kuah n mee x campur sekali...

tengok laptop..on jap...check FB...layan blog...tulis blog ni sekarang...jap lagi setlekan apa yang patut...then tidooooooooooooooooooooooooooooooooooo




Bonda : suami xde....macamana nak pasangkan ubat nyamuk elektrik...bonda x reti...x pernah buat...huhu

No comments:

Post a Comment