Click...Click

Click Here

Tuesday, October 19, 2010

Still On Contraction

17 Okt 2010

Mula contraction ahd mlm lepas slps solat maghrib...hanya mampu menahan sambil berbaring...untuk bergerak ke kiri kanan pun sukar...nk bangun apatah lagi...mampu berzikir & menangisss...huhuhu

Pkl 10 mlm contraction dah kurang...Boleh bangun untuk sembahyang isyak...Selepas sembahyang ada titisan darah atas kain sembahyang...Darah dah mula keluar...Tp tak banyak...aku takuttttttt...xtau nk buat ape...menangis lg...huhuhu...
Dlm hati berkira2 : Patut ke terus pergi hospital mlm ni...memandangkan contraction pn dah berhenti rasanya x payah pergi hospital dulu...kalau sakit semula baru pergi...lagipun kesian kat suami kalau pergi tengah2 mlm nanti dia nk tdo kat mana...mb aku terus masuk wad nanti...kesian plk...tunggu la dulu...
Memang x boleh tido langsung...Lagi selesa duduk drpd baring...sambil menahan sakit sempat lagi aku berFB sampai pkl 3 pg...lepas tu baring and try nk tdo...tp x boleh jgk...pkl 5pg baru aku boleh lena...tu pun sekejap jer...



18 Okt 2010

Bersiap sedia untuk ke Hospital Sungai Buluh...Pkl 9.30 kuar dr umah...sempat lagi sblm pergi hospital tunaikan hajat kat Restoran Gembira Seksyen 3...Pergi makan roti canai...dah lama teringin :-)...habis 2 keping roti canai kena bedal...puas hati...sakit masih lagi sakit...kalau x sakit mau aku ke Giant dulu mkn sizling best...Tu pun teringin gak...Tp disebabkan sakit terus ajak suami direct ke hospital...Sampai sana dah pkl 11pg...Slps registration msk dalam untuk checkup dengan doktor...Nasib agak malang sebab kebetulan katil penuh...Sudahnya seharian di hospital hari ni duduk atas kerusi jer...lagi sakit pinggang...mau patah kalau mcm ni...

Biasa la kat hospt kerajaan...service agak kureng...kena banyak bersabar...ibu2 lain yang sama nasib ngan aku pn banyak bersabar...walaupun ada antara mereka yang lagi sakit drpd aku...Lambat sangat rasanya masa berlalu...kalau dapat baring kan best...huhuhu

Checkup macam biasa...1st sekali nurse dengar degupan jantung baby...makan masa jugak dalam 15 minit...time ni aku rasa cukup releks...leh baring sekejap ats katil...sampai tertido kejap aku kat citu...cover tdo yg mlm td :-)...

Setengah jam lepas tu jumpa doktor plk...ada interview sikit...doktor check jalan...Still x bukaan walaupun sakit...Doktor cakap kalau xder ape2 mb leh balik dulu memandangkan katil smua penuh...

Last check untuk scan baby...Alhamdulillah semua ok...baby berada dlm kedudukan yg sepatutnya...air ketuban cukup...berat baby dalam 2.8kg...

Tunggu turn untuk dapatkan buku rekod kesihatan & MC pulak...pkl 4.30 ptg baru selesai semuanya...Nampak tak...lama kan urusan kat GH...huhuhu...

On the way balik Shah Alam...Tdo jer la dalam kete...contraction datang lagi sekejap2...Sempat la singgah mkn Sizling kat Giant tunaikan hajat dulu...Mlmnya rehat jer...Contraction makin kerap...sakit sangat...tambah2 time baby mengeras...Langsung x boleh tdo...lepas subuh baru lelap sekejap...


19 Okt 2010

Still on contaction jugak...makin kerap...tp selagi x 10 minit sekali taknk pergi hospital dulu...tunggu sampai sakit sangat nanti baru pergi...

Adakah on date 20102010???Segalanya Terserah pada Allah swt...mohon dipermudahkan & selamat

No comments:

Post a Comment