Click...Click

Click Here

Sunday, October 10, 2010

LAKSA & SIZZLING shah alam :-)

LAKSA SEDAP SHAH ALAM :-)


Salah satu port laksa paling sedap kat Shah Alam adalah di kawasan perindustrian Seksyen 7...On the way ke Klang (Jusco Klang)...berdekatan area I-city Shah Alam...Pakcik ni jual laksa atas lori jer...laksa & ais cendol...mmg sdp giler...tak ada tandingan dengan tempat lain...cara makan pun sempoi jer...tak ada meja2 bagai...hanya duduk2 ats kerusi jer...pastu pakat la makan ramai2 kat situ...tepi2 jalan jer...selalu ramai org petang2...kalau lambat gerenti habis dah...

Sebenarnya pakcik ni jual laksa dari zaman aku student lagi...dulu selalu gak jual kat pasar mlm seksyen 7 tiap2 rabu...dari situ aku kenal laksa sedap pakcik ni...selalu beli ngan kawan2 time tu...wajib beli :-)...Then dulu ptg2 dia jual kat area i-city shah alam...tp sekarang kawasan tu dah dibangunkan...So pakcik ni berpindah kat tempat sekarang ni...Selalunya tiap2 ujung minggu kami (i& suami)datang makan laksa pakcik ni...memang layan la...




Lori tempat jual laksa & ais cendol...sekarang dah ada pekerja...dulu2 pakcik jual ngan wife dia jer...mmg makin laris laksa ni :-)





LAKSA yang memang sure TERANGKAT...satu mangkuk x cukup ni...siap request tambah2 kuah lg :-)...loyalty customer ni





AIS CENDOL yang tak kurang powernya...Fuhhhh kena semagkuk bersama laksa mmg best :-)



SIZZLING paling sedap di Malaysia :-)



Ni pulak Sizzling paling sedap di Malaysia...bagi aku la...dh banyak kali try kat tmp lain...tp xleh nk lawan yang ni punyer...lokasi kat food court Giant Seksyen 13 Shah Alam...Dulu2 time student selalu mkn kat sini ngan kawan2...sanggup datang berkonvoi naik motor dari UiTM Puncak Perdana semata-mata untuk ini :-) (rindu time tu)...Sekarang selalu layan dengan suami :-)...siap request cendawan mau lebih....Perghhhhhh...

No comments:

Post a Comment