Click...Click

Click Here

Wednesday, September 1, 2010

Ckeckup


30hb setiap bulan mcm biasa...rutin untuk chekup bulanan...agak lewat pergi klinik...hampir pkl 9pg baru smpai klinik...nasib baik org tak ramai sgt...so xder la tunggu lama2...pkl 10pg dah siap checkup...

berat badan naik lagi...dah jadi 52.5kg...maknanya sepanjang pregnant ni berat dah naik 9kg...berat yang paling maximum sepanjang hidup setakat ini :-)...checkup spti biasa...semua ok...sekali lagi kena cucuk untuk kancing gigi...huhu...sakit...sampai hari ni rasa lagi sakit kat bahu...yang menjadi masalahnya skrg tekanan darah kurang...that why la selalu sakit2 kepala...doktor cakap sbb oksigen banyak mengalir pada baby...itu normal...kena ambik vitamin tambahan & kalsium 2 biji sehari...

Sesi scan baby plk...semua ok...berat baby dah 1.8kg...membesar dengan sihat...air ketuban semua okey...semua nampak normal...dah nmpk baby gerak2...
jeng...jeng...jeng...check jantina plk...masih lg suprise...agak lama jugak doktor cuba cari...taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nampak dah jantina baby....#@#@@###...sudah terang lagi bersuluh...so, dah x suprise lagi dah ;-)...Mr Hubby la paling happy...

Rupanya ni maybe sesi terakhir chackup kat klinik panel biasa ni...sbb skrg dah msk 8 bln...bila msk 8 bln doktor attach kat hospital mane2 yang kita nak bersalin...masih lagi blur & x tau nk bersalin kat mane kalau kat kl ni...so, mintak suggestion doktor...doktor cadang kt ppum...kalau ikut perancangan suami kt hosp sungai buluh...hurmmmmmmmmmm...so pas ni setiap 2 minggu kena wat checkup kat hospital lain plk...

Cadangan sebenar mmg nak balik bersalin kat kampung...just preparation in case terbersalin awal dari due...mintak2 semuanya ok dan mengikut perancangan...

Kontraksi paling ketara hari ini...selepas makan sahur...sangat sakit...ingatkan dah sampai masa nak bersalin...maklumlah x tau sakit sebenar bersalin mcmane sbb belum ada pengalaman lagi...tambahan plk tiada org tua kat sini untuk bertanya...huhu...redha jer la...tp rupanya doktor cakap itu kontraksi normal pada bulan2 terakhir pregnant...

No comments:

Post a Comment