Click...Click

Click Here

Thursday, September 23, 2010

Catatan Sebelum Raya 2010

7 Sept 2010

Last day keje sblm bercuti raya...balik lambat hari ni coz tunggu suami dtg ambik kat office (kete dah parking siap2 kat bangunan inovasi untuk tinggal balik cuti raya nanti)...dia pergi Sungai Buloh dulu ambik adik ipar...Hari ni ngam2 jer sampai bazar ramadhan beli lauk2 berbuka then balik umah berbuka...

Lepas berbuka...kemas2 apa yang patut...dalam pkl 9.30 hantar adik ipar kat stesen bas seksyen 17...pastu rushing ke Putrajaya untuk ambik adik & adik ipar...terus ke Ukay Perdana umah makcik...kitaorang plan nk tolak pas sahur nanti balik kg...konvoi 2 biji kete :-)


Bosan2 tunggu suami jemput kat office...sempat lagi snap gambar entrance office :-)...nice kan


Hurmmmm...lewat giler balik keje hari ni...hari paling lewat balik keje dbulan puasa..huhuhu


8 Sept 2010

Mulakan perjalanan balik kampung selepas sahur...Alhamdulillah...jalan x jem langsung...Mb sbb ramai yg dah bertolak mlm td dsebabkan bayaran tol free...kami konvoi 2 biji kereta...ngam2 sampai kuala berang jam 11 pagi...pelik...sepanjang jalan td x jem...sampai2 kuala berang pulak jd jem giler...hurmmmm...Sampai kat umah tepat jam 12tgh :-)

Apa lagi...sampai2 jer lepak2 jap...pastu Qada' tdo...jam 3 ptg bangun...hari ni kitaorang adik beradik berbuka kat umah chek (nenek)coz ku balik johor taun ni :-(...so xder sape2 kat umah...


Ni gambar chek yg tengah gigih menghidang juadah berbuka untuk anak menantu & cucu2nya :-)


9 Sept 2010

Seawal 10 pagi (awl ker??)pergi ke pasar kuala berang untuk beli barang2 masak untuk hari raya...plan nak masak laksa kedah & nasi ayam...Suami nk makan laksa...hidangan wajib dia dipagi raya...Ramai giler org kat pasar...time kitaorg sampai pn lauk2 dah hampir habis...org lain datang lebih awal lagi...

Pas beli lauk2 sempat lagi pergi cari baju melayu untuk suami...nk cari color yg matching ngan aku la katakan...Dr shah Alam mencari x jumpa2...Last2 cari kat kuala berang plk...pun x jumpa2...Frushh betoll la...huhu...

Hari ni pun berkumpul ramai2 kat umah chek...berbuka ramai2...Semua cucu2 chek ada kecuali adik bongsu aku...Dia ikut pergi beraya kat johor...Ramai mlm ni...syokkk...3 org ank chek + 2 menantu + 13 cucu + 2 cucu menantu (yer ke nama ni :-) = Semua 22 orang termasuk chek & tokki...Tu belom kira lagi 3 baby yang kat dalam perut :-)...meriah2...taun depan kalau panjang umur lagi meriah dgn penambahan seorg cucu & 2 org cicik :-)


saat berbuka puasa ramai2...gambar ni agak blurrrr...

Malamnya pulak sesi masak memasak untuk juadah hari raya esok...antara juadahnya nasi himpit, kuah kacang, laksa penang, laksa trg, laksa masak, rendang ayam, nasi minyak...mlm ni pun dah ada sesi mkn2...kitaorg wat BBQ ayam skali...

No comments:

Post a Comment