Click...Click

Click Here

Wednesday, July 7, 2010

CatataN WeekenD LepaS

minggu ni dah 6 bulan pregnant...Alhamdulillah still kuat lagi & boleh uruskan macam2 kerja lagi...like a super women :-) hehe..

Bermula dengan weekend lepas balik kampung...amat memenatkan...memang x sempat nk rest langsung...balik pun kejap jer...untuk majlis pertunangan adik (sidah)...jumaat sblm balik kerja macam biasa...balik umah setlekan apa yg patut sblm balik kampung...dengan hajat nanti balik shah alam xder la penat sangat nk setlekan kerja2 umah...

adik & adik ipar mkn malam kat umah mlm tu...pas makan sempat lg kitaorg layan bola dulu sblm tolak balik kampung...dah pukul 10.30 baru gerak dari shah alam...tu pun x balik kampung terus...singgah petaling street jap nk cari fresh flower...tp bukan kata sekejap...dekat2 1 jam setengah jugak la kitaorg meredah lorong2 kat petaling street mencari fresh flower utk dibuat hantaran esk...last2nya mmg dah xder...kebanyakan kedai mmg dah tutup...yang tinggal pun pekerja2 yang nk wat closing bisness and cleaner2 yang bersihkan kawasan...mmmg agk bahaya la tempat tu time kami mencari2 kedai bunga tu...dalam hati tobat lepas ni x nak datang lagi dah tempat ni...bahaya!!!
Keadaan kat situ mmg tidak sesuai langsung untuk diredah malam tu...tambahan lagi untuk ibu2 yang mengandung macam aku & adik ipar aku...bau yang busuk...sampah yang bersepah2 (keadaan mcm sampah2 kat kwsn pasar mlm selepas pasar ditutup)...tambahan waktu kat situ baru lepas hujan...seakan2 aku melihat setiap lopak air kat tepi jalan itu adalah air kencing...bau yang sangat busuk & hanyir...
Sesekali terserempat dengan group perempuan2 seksi...seksi yang mmg giler2 seksi perpakaian...mb dorang itu golongan pelacur...hati berkata...tp Wallahualam...
Kebanyakkan orang2 yang still ada kat situ waktu tu memang mostly nampak berkarat (bahasa aku) aku seolah2 melihat kebanyakan dari dorang membawa satu penyakit berbahaya...AIDS...jahat aku kan mengandaikan kebanyakakan yang di situ sebegitu...huhu...tp itu yang aku andaikan dalam hati apabila berada di situ...
Kebanyakan kedai2 makan kat tepi2 lorong penuh...tayangan bola belum habis lagi...dengan sorakan penyokong bersorak yang membingitkan keadaan...Di atas setiap meja wajib ada botol2 arak...itu yang aku perhatikan...sepanjang berada di situ x putus2 berdoa selamatkan la kami berada di sini...
kitaorag gerak dari situ lebih kurang pkl 1 pagi...Fuhhhhh lega....pasni tobat x nak pergi lagi dah tempat macam tu...

Dalam perjalanan...terpaksa berhenti di R&R Temerloh untuk tidur sekejap...memandangkan tiga2 orang dah penat & mengantuk...tidur dalam kete kat situ lebih kurang 2 jam...

Lebih kutang pkl 3 pg memeruskan perjalanan...yang tinggal jaganya hanyalah driver sorang...aku & adik ipar masih lagi menyambung tidur...Penat...Tau2 dah sampai jalan jerangau jabor...berenti minum pagi kat situ kejap...lebih kurang 5.30 pagi waktu tu...Meneruskan perjalanan & singgah sembahyang subuh kat petronas Bandar Al-Muktafi Billal Shah...

7.00 pg gerak ke K Trg...Aku mengambil alih tugas memandu...Terpaksa ke K Trg dulu coz hajat org nk bertunang nk guna fresh flower jgk nk buat hantaran...maka terpaksalah ke sana dulu...Lepas beli bunga2 kat kampung Cina sempat kitaorg sarapan pagi kat Kg Ladang...yang penting leh makan nasi dagang terengganu yang diidam-idamkan :-)...lebih kurang 10.00pg baru sampai umah...

No comments:

Post a Comment